Svenska | Engelska

 

From Asia With Love
 

Ensam ute i skogen med kenneln
Hösten 2011
blev jag plötsligt själv här ute i skogen. Efter tolv års förhållande lämnade han mig ensam här ute i skogen med kenneln, utan bil och körkort och utan några pengar. Panik!

Hur få hem hundmat? Ska man göra av med hundarna? Jag har drygt en mil in till stan, så gå eller cykla med hundratals kilo kött är otänkbart.

Jag kämpade vidare
Jag gick till Polisen för att få ett lämplighetsintyg.
Då möter en välbekant och trevlig Polis mig och säger att "det kan vi tyvärr inte ge dig. Vi har precis haft besök av ditt ex. Han sa att om du fick bil och körkort så skulle du köra över honom. Vi förstår ju att du inte behöver ta körkort för att köpa en bil och köra över någon men vi måste tyvärr ta detta på allvar. Om man blir lämnad själv kan man bli väldigt deprimerad"
Jag blev iskall av skräck och tankarna for omkring, hur klara sig utan körkort? men jag fick en utväg, jag skulle få göra ett test i Göteborg Klarar men det då räknas man som fokuserad på att ta körkortet och "olycksrisken" skulle vara normal. Jag visste inte ens att det fanns ett sånt test! Men såklart skulle jag göra det!

Testet
Jag fick skjuts till Göteborg för att göra detta test. Skakig av skräck för jag visste vad det innebar att fela. Trött efter att inte kunna sova av skräck för testet.

Testet bestod av två delar. Ett IQ test som man har en timma på sig att utföra samt en timma uppriggad i en körsimulater för "reaktionstest och utmnattningstest.
Oddse var kass förstod jag och värre blev det när jag fick veta att jag inte fick ha särdeles många missar, vissa av delproven inga missar alls.

Första testet var att jag skulle rita på ett papper mellan siffror och bokstäver som var utkastade på pappret, 1b3d osv. Jag gjorde rätt men strecket! Strecket såg ut som en sicksackblixkt eftersom jag skakade av skräck.

Jag gjorde hela, klarade hela, IQ testet på 20 minuter och utmattningstestet med en skala som liknade en stridspilot sa dom när dom visade mig pappren på analyserna från kördatorn.

Så nu kunde jag börja ta körkort!

Copyright 2020 Tack Staten. Alla rättigheter reserverade.