Svenska | Engelska

 

From Asia With Love
 

Opeln

0L7A9478.jpg

Bilden är inte från det beskrivna tilfället

Under tiden som jag hade S hos mig som "arbetare" på kenneln fick jag köpa mig en bil och skulle börja övningsköra. Bilen lånade jag pengar till utan S övervakare. Nu såg det väl ändå ut som att livet skulle börja ta en vändning åt det håll jag ville i alla fall. S bodde hos sin övervakare och skulle "jobba" hos mig. Något jag inte ville men under ett stort möte med sociala myndigheter, polis, brottsoffermyndighet och liknande så bestämdes att detta skulle ske. "Tänk vad mycket du får gjort på kenneln nu och då kan du ju få igång den som du hela tiden velat" sa dom. Jag fick också höra att det hela skulle avbrytas direkt om det spårade ur... Det visade sig inte vara helt sant.

Bilen inköptes hos en bekant som skulle flytta till Belgien. Övningskörningen blev det inget av som utlovat men dock skulle bilen få gå fram och åter för att hämta hundmat. Det finns gott om hunduppfödare i närheten så det var inga problem att få hem mängder av hundmat genom att vi delade på det som hämtades gratis genom det kontaktnät jag hade. Dom bnehövde bara köra så hade vi båda så gott som gratis supermat. Denna mat levde jag på själv i åratal. Ibland blev det lite enformigt med kött eller fläskkorv men det var mat i alla fall. Det blev dock en släng av näringsbrist då jag inte fick tag på välbalanserad kost.

Betalningarna skulle skötas genom att jag gav pengar till S, 500 kr pr gång, som han sedan skulle ge till övervakaren. Nu fick jag ju socialbidrag igen eftersom jag "gick med på" att ha S där hemma. Det var tufft att hela tiden ligga så långt under existensminimum. Och vad tror ni hände? Tror ni S gav pengarna till övervakaren? Första gången hade han gjort det, sedan tyckte han att det var bättre att behålla dom själv.

Så då kom övervakaren ned till mig och ville hämta bilen, med hjullastare!

Jag blev såklart både rädd och arg och ställde mig framför lastaren. Han körde helt enkelt framåt så jag fick flytta på mig. Han greppade bilen från sidan, hissade upp den (en opel rekord kombi är rätt stor) och böjade köra iväg. Jag ställde mig framför, han körde fram, hissade bilen ännu mer och jag hade nu bilen över mitt huvud.

Han gav sig inte utan for iväg med bilen.

Jag hade besök av två tjejer när övervakaren kom ned. Jag frågade om dom ville följa efter bilen och ringa polisen vid telefonkjosken på rastplatsen. Vi kastade oss i bilen och följde efter. Precis när han kör upp på vägen kommer en ambulans, den körde nästan till synes under bilen. Vi körde om och in på rastplatsen, ringde polisen som inte trodde sina öron. Men de skulle skicka både bil och helikopter. Mitt i Ardala hängde heliopten över taket på hjullastaren och en polisbil stod bakom. Övervakaren fick köra hem... Med osäkrad last... Och jag skulle behöva göra en anmälan om jag skulle få tillbaka min bil.

Vi blev alla ovänner och sedan fick jag fly igen och hundarna lämnades återigen i gängets våld

0L7A5896-(2).jpg

Copyright 2020 Tack Staten. Alla rättigheter reserverade.