Your Company

Slutet

Droppen

Läs mer

 

Början

En kamp för att få komma igång

Läs mer

 

Trafikförsäkrings-

föreningen

Nu blir det att försöka hjälpa andra

Tidslinjen

Med länkar till sidorna som berättar mer, lite rörigt nu första dagen jag plockar från boken..

202005-18 Slutet för kenneln?

När jag är på väg för att få min Isländska fårhund Pandra parad ringer kronofogden. Jag träffar dom efter bara några sekunders färd utefter vägen. Dom är på väg till mig och skall "bara prata lite".

Jag vill inte ta hem dom, dels för att jag har en tik som snart ska föda och det är högst olämpligt med besök då och dels för att jag har bråttom iväg med min tik till parningen.

Dom säger att dom är en myndighet och kommer åka dit ändå vare sig jag är med eller inte vilket gör att jag ändå åker hem igen med dom i släptåg. Det ska gå fort och dom ska fortfarande bara "prata". Detta visade sig inte vara sant.

Väl nede på gården fick jag motvilligt öppna bommen, köra in och göra dom uppmärksamma på att dom inte fick gå ut till hundarna.

Det gjorde dom ändå för dom var en myndighet och hade rätt till detta. Jag protesterade och sa att det inte alls är nödvändigt. Om det skulle vara något så går ju allt att lösa på annat sätt. Dom gick runt vid hundgårdar och hus och till sist ställde dom sig vid Subarun och sa att dom skulle ha den..

Det tillåter jag inte sa jag, och hur kan detta komma sig? Det skulle handla om en skuld till trafikförsäkringsföreningen sa dom. Samt från "snickaren". Detta är två saker som jag har bestridit och som är felaktiga sa jag, ni kan inte ta något medan det är under utredning ju!

Jo det kunde dom

Men om jag måste betala skulden och strida med den sedan för att få tillbaka pengarna så gör jag ju heller det sa jag. Då skulle dom ha pengarna på plats, annars skulle dom ha bilen sa dom.

Det diskuterades och dom var medvetna om den felaktiga skulden. Det är säkert så som du säger sa dom (finns på film), det betvivlade dom inte. Men låta bli att ta Subarun ville dom inte. Jag får ju leonbergervalpar snart, då kan jag betala det. Om inte tiken stressar ihjäl sig här och nu eftersom ni envisas med att vara kvar på gården sa jag.

Men det ville dom inte, Subarun skulle med.

Till sist fick dom nyckeln till bilen för att jag skulle kunna få dom väck från min sönderstressade tik.

Tiken mådde så dåligt så hon fick förlösas med kejsarsnitt på grund av allt detta. Kostnaden har dom inte stått för

faktura2.jpg

Och så här ser det ut med "skulden":

Jag gav bort två bilar till familjen Ernås som jag då hade planer på att släppa in i företaget/kenneln: Dom hade redan fått ett antal avelsdjur på foder och samarbetet skulle bli ganska omfattande. Dom bor bara en liten bit härifrån.

Bilarna fick dom gratis, vi skrev papper och jag ringde försäkringsbolaget för att ta bort försäkringen.

Försäkringsbolaget tog bort försäkringen och allt var frid och fröjd. Jag hade ny bil och tog egen försäkring på den.

MEN... Dom skickade alldrig ägarbytet.... Mina påliteliga vänner, trodde jag...

Samtliga avelsdjur är kvar hos dom, de tar valpar på dom och jag kommer inte åt dom. Min schäferkull behöll dom hos sig, några fick jag hem senare. En ekonomisk katastrof- Jag hör mina hundar på kvällarna...

Detta går inte att lösa lagligt? Dom får behålla bilarna och hundarna. Men min bil ska bort? För att jag gett bort två andra bilar till dom?? Gratis...

Nu har Trafikförsäkringsföreningen utnyttjat läget och satt det hela som en skuld som jag bli av med min ärvda bil för?!!!

Försäkringsbolaget tog bort försäkringen trots att det inte inkommit ett ägarbyte och sa inget till mig... Det här var min allra första "bilaffär".

Jag var dum som litade på dom OCH tog bort försäkringen, men försäkringsbolaget fick egentligen inte göra så. Och Trafikförsäkringsföreningen utnyttjar hela situationen bara för att få in pengar. Strunt samma om det är korrekt eller inte.

Jag har i mitt sökande efter hjälp förstått att en hel massa människor har drabbats av det här med TFF på ett orättvist sätt. Visst skall man vara uppmärksam på vad man skriver på. Men så länge det inte finns en tydlig varning på pappret och man inte förstår hur farligt det är av en eller annan anledning så känns det väldigt orättvis och som ett rent utnyttjande av dessa människor rent ekonomiskt.

Det ÄR att betrakta som ett bedrägeri därför att även om det är en muntlig överenskommelse så är den trots allt giltig. Svår att bevisa ja men fortfarande giltig.

Och i ärlighetens namn, så är det nog få som FRIVILLIGT utsätter sig för en katastrof rent ekonomiskt bara sådär!

Så på grund av detta så lägger jag nu ned kenneln. Allt skall väck så småningom. Statens ena arm vet inte vad den andra gör. Så jag har ett lobotomerat monster i hälarna som vill sluka min ekonomi och hela mitt liv. Vem kan kämpa mot något sånt?

Om det inte snarast blir en upprättelse på detta


Ensam ute i skogen med kenneln

Hösten 2011 blev jag plötsligt själv här ute i skogen. Efter tolv års förhållande lämnade han mig ensam här ute i skogen med kenneln, utan bil och körkort och utan några pengar. Panik!

Hur få hem hundmat? Ska man göra av med hundarna? Jag har drygt en mil in till stan, så gå eller cykla med hundratals kilo kött är otänkbart.

Jag kämpade vidare

Jag gick till Polisen för att få ett lämplighetsintyg.

Då möter en välbekant och trevlig Polis mig och säger att "det kan vi tyvärr inte ge dig. Vi har precis haft besök av ditt ex. Han sa att om du fick bil och körkort så skulle du köra över honom. Vi förstår ju att du inte behöver ta körkort för att köpa en bil och köra över någon men vi måste tyvärr ta detta på allvar. Om man blir lämnad själv kan man bli väldigt deprimerad"

Jag blev iskall av skräck och tankarna for omkring, hur klara sig utan körkort? men jag fick en utväg, jag skulle få göra ett test i Göteborg Klarar men det då räknas man som fokuserad på att ta körkortet och "olycksrisken" skulle vara normal. Jag visste inte ens att det fanns ett sånt test! Men såklart skulle jag göra det!

Testet

Jag fick skjuts till Göteborg för att göra detta test. Skakig av skräck för jag visste vad det innebar att fela. Trött efter att inte kunna sova av skräck för testet.

Testet bestod av två delar. Ett IQ test som man har en timma på sig att utföra samt en timma uppriggad i en körsimulater för "reaktionstest och utmnattningstest.

Oddse var kass förstod jag och värre blev det när jag fick veta att jag inte fick ha särdeles många missar, vissa av delproven inga missar alls.

Första testet var att jag skulle rita på ett papper mellan siffror och bokstäver som var utkastade på pappret, 1b3d osv. Jag gjorde rätt men strecket! Strecket såg ut som en sicksackblixkt eftersom jag skakade av skräck.

Jag gjorde hela, klarade hela, IQ testet på 20 minuter och utmattningstestet med en skala som liknade en stridspilot sa dom när dom visade mig pappren på analyserna från kördatorn.

Så nu kunde jag börja ta körkort!


Nevroborrelios och bältros

En period blev jag mycket sjuk igen. Jag vaknade en morgon och kunde bara med ett nödrop komma upp på benen. Jag insåg att jag skulle behöva hjälp med hundarna och sedan ta mig till sjukhus. Dom två första jag frågade sa nej, den tredja tyckte det var helt okej att se till att alla hade vatten och fixa med dom tills jag var på benen. Från djupet av mitt hjärta, tack!

Jag fick blåsor från bältrosen i ena sidan av ansiktet och halsen, det såg förfärligt ut! Och smärtorna var hemska! (Sjukdomen kallas ibland för helveteselden och jag förstår exakt varför!)

Den utgick från översta nack-kotan sa läkaren och jag fick medicin mot både viruset och smärtorna. Smärtlindringen hjälpe inte så jag fick en riktigt otäck medicin (Lyrica) som trots allt hjälpe lite på natten.

Läkaren sa även att denna sjukdom oftast kommer när man blir nedsatt av en eller annan anlsedning, som annan sjukdom eller höggradig stress.

Det visade sig sedan att jag hade Nevroborrelios också, vilket ger en hel del otrevliga symptom men värst är trötthet och muskelsmärtor samt smärtattacker som sprider sig som en våg i kroppen.

Det här kommer sig av minst två fästingbett. Ett syntes tydligt och dom tog blodprov för både pågående infektion och en äldre, obehandlad sådan. Den senare var boven till Nevroborreliosen. Detta är behandlingsbart men alla katastrofer som kastat sig i vägen framför mig har effektivt stoppat min färd till Tyskland för behandling, för det får man inte här i Sverige tyvärr.

Dessa båda sjukdomar fick jag samtidigt och jag var duktigt ur spel ett tag.

Under tiden utnyttjar bland annat Trafikförsäkringsföreningen min taskiga sits och sedan händer följande:


Gården blir sönderslagen och min tik dör med valpar i magen

Flera liv går förlorade när min leonbergertik Edith dör med hela sin kull i sin stora mage. På grund av stress

Och kenneln mister en hel årsinkomst på det viset.

Sveaskog skulle ju plocka ned skogen här, ett stort område på alla sidor om kenneln. En del träd stod nära kennelanläggningen.

Jag vädjade att dom skulle ta bara på en sida i taget eller kanske bara två. Men dom vände bort huvudet och lyfte sina träd över mig och fortsatte arbeta. Alla hundar var sönderstressade och jag var såklart förtvivlad.

Dom mejade ned min uteplats, slog sönder allt där, krossade min jordkällare och dånet från den ena gammelgranen efter den andra som slog i backen var helt förfärlig. Att de måste avverka ok, men utan att höra av sig? Utan att ta hänsyn till djuren? Krossa saker som är mina?

Sedan tidigare har dom låtit sina träd falla över mitt hus, krossat skorstenen och trappan samt farstutaket. Reparation av taket har dom inte betalat. Försäkringsbolaget sa att när Sveaskog lovat att ta bort träden och inte gjort det så skall dom betala. Jag har inte fått en krona.

Film från kallvinden, trasigt tak efter Sveaskogs träd:

https://www.youtube.com/watch?v=22dulzi_Rsc

Dom stängde igen alla våra stigar med sina toppar och krenar. Och då detta är från rejäl gammelskog så går det inte att gå i skogen runt kenneln alls längre. Stigen till ån är blockerad och det ligger så mycket snustorrt skräp i skogen så hundarna sticker ögonen ur sig om man försöker klättra över det för att komma fram. Det skulle vara borta i April senast. Dom har inte rört det än. Bilen är packad för flykt i fall av skogsbrand, dom har bäddat bra för det!!

Och sedan vägen....

Sveaskog körde sönder vägen ut till mig fullständigt

Filmklipp från hur ratten beter sig i bara en av hålorna på vägen hem, med valpar i bilen...

https://www.youtube.com/watch?v=gNZVY8Zk4vY

Hur vägen såg ut längre ned, detta skulle valpköpare köra genom

https://www.youtube.com/watch?v=2gELbeHybbM

Jag fick akut försöka laga vägen, timme efter timme, lass efter lass med grus i bilen och krossat tegel i botten. INTE EN KRONA har jag fått till vare sig bränslet eller materialet. Dom lagade hålet som blev bredvid min grushög för att min bil sjönk där varje gång jag fick backa intill för att ösa ur MIN grushög för att reparera efter deras maskiner.

Jag fick akut göra av med unga blivande avelsdjur för att de inte kunde vare sig biltränas eller miljötränas!

IMG_20200116_200008.png

Massor av bilder, film och skriftliga svar kommer läggas ut här......

Då tyckte Telia också att det var dags att leva rövare. Både fasta telefonen och mobiltelefonen dog. Helt!

Det gick inte att nå försäkringsbolag, bank osv osv. Inte heller ringa efter hjälp.

Här kommer en rad inspelningar att publiceras och ni kommer inte tro era öron vad Telia hånar mig och krånglar med mig under tiden jag förtvivlat kämpar med allt detta här.

Hemtelefonen sa dom var min egen som var trasig, jag köpte en ny och då sa dom att den också var trasig.

Mobilen tyckte dom att där fick jag minsann prata med affären där jag köpt den, den var nästan helt ny! Jag köpe en till och ett kontantkort till den och bytte och testade men kom fram till att det måste vara abonemanget som felade. Dom påstod fortfarande att det nu var fel på BÅDA mobiltelefonerna OCH min egen hemtelefon. Det var ju panik med min tik som då fortfarande levde men jag ville ju ha möjlighet att nå veterinär, försäkringsbolag och annat om något skulle inträffa, särskilt med tanke på skogsmaskinerna runt kenneln dygnet runt.

Tills sist erkänner dom, och detta är inspelat!! Att felet berodde på att dom glömt uppdatera mitt mobilnät... Och katastrofen med den döda tiken ville dom inte vara med och ersätta, inte heller Sveaskog! Telia har dessutom tagit betalt för samtliga tre abonemang under tiden dom inte fungerade!

Dybar tid gick dessutom till spillo när dom krånglade och hånade mig och var ovilliga att hjälpa mig med vidarekopplingar och annat.

Kontantkortet fick jag dom att göra till ett abonemang, men då dog den telefonen också. Det var såklart fel på min telefon igen tyckte dom men till slut erkände dom att det var dom själva som glömt uppdatera nätet som jag sa tidigare. Mitt i katastrofen stod jag utan kontakt med omvärlden mer än Telia som gick att ringa, alla andra samtal bröts.